Ugrás a fő tartalomra

Óvoda épületének tornaszobával való bővítése és energetikai korszerűsítése

Címkék: Pályázatok

Másféléves kivitelezési idő alatt az óvoda tornaszobával való bővítését oldotta meg Mezőcsokonya Község Önkormányzata. Tervszerű, jól összehangolt munkára, precíz teljesítésre és átgondolt koordinációra volt szükség ahhoz, hogy az Európai Unió és a magyar költségvetés 57 millió forintos támogatását a szűkre szabott határidőre megfelelően használják fel.

erfa_jo.jpgA fejlesztés során megvalósult az épület felújítása, valamint tornaszoba került kiépítésre sportöltözővel és vizesblokkal, továbbá eszközbeszerzés is megvalósult az új épületrész berendezéséhez, valamint informatikai eszközök beszerzése is szükségessé vált. A projekt során a meglévő udvari kijárathoz nyaktaggal kapcsolódó új építmény létesítését terveztük, tornaszobával, szertárral, vizesblokkal, előtérrel, önálló bejáratokkal. Az új tornaszoba megközelítését, illetve önálló használatát biztosító út és járda kiépítésére került sor, a meglévő utcai kerítés átalakításával, csapadékvíz elvezetéssel, kertépítéssel.

A projekt eredményeként az óvodai szolgáltatás minősége javult, az akadálymentesített parkoló kialakításával egyenlő hozzáférés valósult meg a szolgáltatást igénybevevők számára. A bővítés eredményeképpen a tornaterem lehetőséget biztosít az éves rendezvények megtartására, az időjárás viszontagságainak való kiszolgáltatottság megszűnik, felerősödnek a partnerségi kapcsolatok.

A munkák befejeződtek, így a tavasz első napjaiban már a megújult épületben játszhattak a Mezőcsokonyai óvodások.

Az Óvoda épületének tornaszobával való bővítése és energetikai korszerűsítése című, TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00045 azonosító számú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból származó bruttó 57 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

További információ:

Sudár Zoltán polgármester – E-mail: sudi6713@gmail.com

Honlap: http://www.mezocsokonya.hu/


Vissza az előző oldalra