Ugrás a fő tartalomra

Helyi piac kialakítása és a közétkeztetés fejlesztése Mezőcsokonyán

Címkék: Pályázatok

Helyi piac kialakítása és a közétkeztetés fejlesztése Mezőcsokonyán című projekt

Tájékoztató

Mezőcsokonya Község Önkormányzata (7434 Mezőcsokonya, Kossuth L. u. 1., adószám: 15731577-2-14),a Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése megnevezésű, VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú felhívás alapján benyújtott, Helyi piac kialakítása és a közétkeztetés fejlesztése Mezőcsokonyán című, 1865474133 iratazonosító számú nyertes pályázata.

A támogatás összege: 26 587 338 Ft

A támogatás mértéke: 90%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

1. Építés

A helyi termelői piac Mezőcsokonya legforgalmasabb kereszteződésében, a Hősök tere 1. alatt (191/2 hrsz) található. Ezen helyrajzi számon lévő épület szolgálta a rendszeres és alkalmi zárt (46,49 m2), valamint a 191/2 hrsz földterülete a szabadtéri árusítást.

A fejlesztés során az épületben árusítóhelyeket alakítottunk ki, összesen 8 darabot. A belső térhez kapcsolódik az árusok WC csoportja, vevőkét kívülről lehet megközelíteni. Az épület körül megnyújtott fémlemez fedésű, oszlopokkal alátámasztott tetők alatt kaptak helyet a szociális bővítmény és a fedett előterek. A bővítést követően létrejövő alapterület összesen 66,73 m2.

A szabadtéri árusítást 9 fedett, burkolt felületen elhelyezett árusító hely teszik lehetővé. A könnyűszerkezetes pavilonos építmények csakpontalapozást kaptak. A pillérek fa oszlopok, melyekre fatartószerkezetű tető kerül.

2. A főzőkonyha

Fejlesztését halaszthatatlanná tette a konyhai eszközök elhasználódottsága, hiányosságai, valamint az étkező bútorzatának tönkremenetele.

A technológia kevéssé gépesített, hiányoztak alapvető eszközök, mint pl. a tányérmosó, meglevők nem elegendő kapacitásúak (pl. főzőüstök). Az étkezések választékosságát is bővíteni kívántuk (párolt zöldségek), új funkciók indításával, pl. helyben sütött pékáruval, süteményekkel.

A fejlesztés során a szükséges eszközök beszerzésre kerültek.

A pályázatban vállalt tevékenységek megvalósításra kerültek. A nyilvánosság biztosításával kapcsolatos kötelezettségek teljesültek.

 

Eredményesség és hatékonyság:

A fejlesztésektől az önkormányzat által nyújtott szolgáltatások (helyi termelői piac működtetése, közétkeztetés) színvonala növekedett, üzemeltetési költségeik csökkentek (hatékonyabb eszközök, megújuló energia hasznosítás), bevételei növekedtek (növekvő eladások, emelkedő adagszám). A fejlesztés önerejével az önkormányzat rendelkezett. A kiadásokat versenyáron, jó minőségben valósítottuk meg, támaszkodva a tapasztalt szakemberekre.

Ezzel bővülnek az értékesítésilehetőségek, a kulturált körülmények vonzzák a vevőket/eladókat, azüzemeltetési költségek csökkennek (villamos energia), jobb minőségű szolgáltatás nyújtható.

A befejezés dátuma: 2020. március 16.

Az eredeti dokumentum letöltéséhez kattintson ide:

tajekzotato_honlapra.pdf (179798 bájt)

 


Vissza az előző oldalra